Autorijles

Autorijles in Schiedam
Over de rijopleiding

Al 10 jaar verzorgt onze rijschool rijlessen in Schiedam.  De rijlessen worden verzorgd in moderne lesauto’s. Als je een inschrijving doet bij onze rijschool, wordt er gestart met een vrijblijvende proefles. In deze proefles kijken wij wat de vaardigheden met het voertuig zijn en kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel lessen je nodig zult hebben. Rijles voor 16,5 jarigen is nu al mogelijk bij ons. Begin met rijden zodat je op je 17e in het bezit bent van je rijbewijs bij onze rijschool.

Elke leerling gedraagd zich anders met een voertuig, rijschoolschiedam past zich aan bij de leerling. Fouten maken mag en de instructeur kan te allen tijde ingrijpen als je een fout maakt.

Bij onze rijschool kunt u lessen op de traditionele manier maar ook kunt u de RIS opleiding volgen (rijopleiding in stappen) Bij de rijopleiding in stappen wordt er gewerkt volgens een speciaal stappenplan.  Tijdens dit stappenplan worden verschillende blokken stap voor stap afgehandeld. Op deze manier kan je niet verder naar het volgende blok tot dat het vorige blok is afgehandeld.
De ris opleiding krijg je ook huiswerk, van het laatst geleerde blok, op deze manier blijft de les goed hangen en zijn er over het algemeen minder rijlessen nodig.

De rijopleiding in stappen bestaat uit 39 scripts, die verdeeld zijn over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Als de eerste twee modules zijn afgerond , worden de kennis en vaardigheden getoetst. Deze toets wordt afgenomen door een instructeur van rijschoolschiedam.  Op deze manier wordt je dus gelijk goed voorbereid op het officiele praktijkexamen van het CBR.

Alle vorderingen worden genoteerd op de speciale leskaarten, zo kan je precies zien aan welke onderdelen nog gewerkt moet worden en welke je al onder de knie hebt.

Na de eerste rijlestest, kunnen wij bepalen welk lespakket het best bij je past, zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor rare verrassingen te staan. Wij werken met totaalpakketten waarbij ook theorieboeken en cd-roms zijn inbegrepen.

De betaling van de rijlessen kan per bank, met financiering of gewoon per les in de auto!

Rijles in Automaat

Naast de rijles in een schakelauto kunnen wij ook zorgen voor rijlessen in een automaat. Als je schakelen niet fijn vindt zijn de rijlessen in een automaat de beste optie. Sommige kandidaten kiezen ook vaak een automaat omdat ze een beperking hebben of dat ze meer rijcomfort willen hebben.

Let er wel op dat er een aantekening wordt gemaakt op het rijbewijs dat je uitsluitend in een automaat mag rijden. Met een rijbewijs voor automaat mag je dus niet in een schakelauto rijden!

Hoe vergaat de rijopleiding na aanmelding?

  • Na aanmelding nemen wij contact met je op en kan je alle vragen stellen die bij je opkomen. Vervolgens wordt er een instructeur toegewezen die in jou omgeving lest geeft. Het is de bedoeling dat je jezelf op je gemak voelt.
  • Vervolgens start de rijlestest zodat we kunnen kijken welk pakket het best bij je past. Deze vrijblijvende rijlestest 2 x 50 minuten voor slechts €58,00. Op deze manier kan je kennis maken met de auto, de rijschool en de instructeur.
  • Na de rijlestest wordt je uitgenodigd op de rijschool om het rijlespakket te bespreken.Alle afspraken worden duidelijk bevestigd zodat de afspraken met jou gemaakt altijd duidelijk zijn.
  • Het laatste gedeelte is het praktijkexamen. Wij spannen ons volledig in en ons streven is dat je de examinator van het CBR maar één keer hoeft te zien!
  •